joi, 12 martie 2020

In conditiile turbulentelor financiare internationale, creste rolul caselor de ajutor reciproc


Rolul caselor de ajutor reciproc (CAR) creste in conditiile turbulentelor financiare internationale, odata cu sporirea importantei economisirii interne si accesul mai dificil la finantarea bancara, sustin reprezentantii BNR.
BNR: CAR, solutie de finantare pe timp de criza
In conditiile turbulentelor financiare internationale, creste rolul caselor de ajutor reciproc, mai ales pentru populatia care nu are acces la finantarea bancara. In acest context, ne orientam catre economisirea interna, pentru ca nu ne mai putem baza la fel de mult pe resursele atrase din strainatate", a declarat Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, citat de NewsIn.

Potrivit oficialului BNR, activele institutiilor financiare nebancare (IFN) incluse de banca centrala in registrul de evidenta se ridica la jumatate de miliard de euro.

Georgescu a adaugat ca banca centrala a preferat forma actuala de reglementare a caselor de ajutor reciproc, fara masuri prudentiale, fiind suficienta notificarea BNR la infiintarea acestora.

"Modul de organizare a caselor de ajutor reciproc este adaptat la realitatile din Romania, dar in conformitate cu standardele Uniunii Europene. In prezent, avem aproximativ 3.000 de entitati de acest fel", a mai spus Georgescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu